Herinnerings- en wensboom

23-11-2015 19:02

Vanaf zondag 13 december staat op Herdenkingspark Scholtenhagen  een prachtige, grote en mooi verlichte kerstboom, waarin iedereen die dit wil een eigen persoonlijke boodschap kan ophangen. Denk daarbij aan de naam van een overleden dierbare, een mooie herinnering of gedachte aan een dierbare of een wens.

Door middel van deze boom willen we graag letterlijk en figuurlijk een lichtpunt neerzetten in Haaksbergen in deze donkere dagen voor kerst.

Iedereen die graag in  het bijzijn van of samen met anderen een herinnering of wens in de boom wil hangen, kan hiervoor op zondag 13 december van 16.30 tot 19.30 uur terecht op het park. Het park is dan sfeervol verlicht en er wordt gezorgd voor een warm drankje en voor mooie muziek.

Tevens is het mogelijk een kaarsje aan te steken i.v.m. Wereldlichtjesdag.

U heeft de gelegenheid om een doorzichtige kertbal met bijpassend kaartje te kopen voor uw wens of herinnering. Niet alleen beschermt deze bal uw wens of herinnering tegen gure weersomstandigheden, ook gaat de op opbrengst van € 2,50 per bal geheel naar Make-A-Wish Nederland, een stichting die de liefste wens vervult van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Deze ballen zijn ook gedurende de hele periode dat de boom er staat te koop op het herdenkingspark. Onder de houten overkapping die op het park staat, kunt u in de daarvoor bestemde box uw bijdrage doneren, een bal met kaartje pakken en uw wens ophangen in de boom. Het is overigens niet verplicht om uw wens of herinnering te verpakken in een kerstbal, u mag deze er ook zo of op eigen wijze verpakt in hangen.

Wij willen u er graag op wijzen dat u, behalve de hoofdingang van het park, ook het kleine poortje dichtbij de overkapping kunt gebruiken voor toegang tot het park en tot de boom.

Op zondag 3 januari wordt de herinnerings- en wensboom weer weggehaald van het park en zullen alle wensen en herinneringen uit de boom worden toegevoegd aan een symbolisch nieuwjaarsvuur, dat om 20.00 uur op het herdenkingspark ontstoken zal worden. Belangstellenden worden hiervoor van harte uitgenodigd.