Lichtjesavond

 
Helaas kunnen we de lichtjesavond welke we elk jaar organiseren en zoals hieronder staat beschreven niet door laten gaan i.v.m. het COVID-19 virus.
Wel kunt u een kaarsje branden bij de boom, de potten met kaarsjes zullen klaar staan onder de overkapping. Verder zal het park wel verlicht zijn d.m.v. fakkels en vuurkorven.

 

Op Kerstavond (24 december) organiseert Herdenkingpark Scholtenhagen een herdenkingsbijeenkomst in het park voor iedereen die een overleden dierbare wil herdenken. De kerstavond met licht is voor iedereen toegankelijk, niet alleen voor nabestaande die voor hun overleden dierbare een boom hebben geplant in het park, maar ook een ieder die op deze speciale avond behoefte heeft om samen te zijn en samen te herdenken.

 

Kerst is een periode waarin licht centraal staat. Ook op Herdenkingspark Scholtenhagen willen we met kerst onze overleden dierbaren herdenken met licht. Daarom wordt elk jaar op kerstavond vanaf 18.30 uur een "kerstavond met licht" gehouden op het Herdenkingspark. Het park zal verlicht zijn middels vuurkorven en fakkels (welke overigens ook op eerste en tweede kerstdag zullen branden). Tijdens deze bijeenkomst in het park (waarbij aan iedereen een kaarsje wordt uitgedeeld) zal worden stil gestaan bij elke boom en kunnen nabestaanden een kaarsje plaatsen. Tevens zullen er gedichten worden voorgedragen door Diny Laarhuis. Voor mensen die geen boom op het park hebben en wel de behoefte hebben een kaarsje te branden, is er een centrale plaats in het park, waar deze kaarsjes gebrand kunnen worden. Op deze manier zal er één grote herdenkingsplaats van licht ontstaan.Voor muzikale begeleiding zal gezorgd worden door de heren Weegerink en ten Brinke (midwinterhoorn) en Gilian Hettinga (traditionele doedelzakspeler). Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder genot van een warm drankje, aangeboden door Herdenkingspark Scholtenhagen.

Wilt u zelf graag een tekst voorlezen op deze bijeenkomst, geeft u dit dan minimaal twee dagen van te voren door via info@herdenkingsparkscholtenhagen.com of telefonisch via nummer 053 - 572 7839 / 06 - 10 678 209

Vanwege het beperkt aantal parkeerplaatsen wordt verzocht uw auto te parkeren op de grote parkeerplaats tegenover Herdenkingspark Scholtenhagen.

We hopen u te zien op kerstavond!