Lichtjesavond

 

Kerstavond met licht op Herdenkingspark Scholtenhagen

 

Op kerstavond, 24 december, organiseert Herdenkingspark Scholtenhagen elk jaar een herdenkingsbijeenkomst in het park voor iedereen die een overleden dierbare wil herdenken. De kerstavond met licht is voor iedereen toegankelijk, niet alleen nabestaanden die voor hun overleden dierbare een boom hebben geplant in het park, maar ook een ieder die op deze speciale avond behoefte heeft om samen te zijn en samen te herdenken.

 

Kerst is een periode waarin licht centraal staat. Ook op Herdenkingspark Scholtenhagen willen we met kerst onze overleden dierbaren herdenken met licht.

Daarom wordt op kerstavond vanaf 18.30 uur een “kerstavond met licht” gehouden op het Herdenkingspark. Het park zal verlicht worden middels vuurkorven en fakkels (welke overigens ook op 1e – en 2e kerstdag zullen branden).

Tijdens een rondgang door het park (waarbij aan iedereen een kaarsje wordt uitgedeeld) zal worden stilgestaan bij elke boom en kunnen nabestaanden een kaarsje plaatsen. Ook zal er bij elke boom een ballon worden opgelaten. Tevens zullen er  gedichten worden voorgedragen door Diny Laarhuis. Op een centrale plaats in het park kunnen mensen die daar behoefte aan hebben een kaarsje plaatsen, zodat er één grote herdenkingsplaats van licht ontstaat. Voor muzikale begeleiding zal worden gezorgd door een doedelzakspeler en midwinterhoornblazers.

Na afloop van de tocht is er gelegenheid tot napraten onder genot van koffie, thee, warme chocolademelk of glühwein, aangeboden door Herdenkingspark Scholtenhagen.

Wilt u zelf graag een tekst lezen tijdens deze bijeenkomst, geeft u dit dan minimaal een week van te voren even door via telefoonnummer 053 - 572 7836 of 06 - 10 678 209 of via e-mail info@herdenkingsparkscholtenhagen.com . Vanwege het beperkt aantal parkeerplaatsen wordt verzocht uw auto te parkeren op de grote parkeerplaats tegenover het herdenkingspark.