Kinderboom

 

Het verlies van een kind is enorm ingrijpend in het leven van ouders en dat van de directe omgeving. Of het nu een miskraam, doodgeboorte, wiegedood, verkeersongeval of andere doodsoorzaak betreft; of het nu lang geleden is of pas heel recent; het is een verlies dat mensen de rest van hun leven met zich meedragen. Daarom is het zo belangrijk dat er aandacht voor is en blijft.

Op Herdenkingspark Scholtenhagen staat een prachtige boom, ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Om hen nooit te vergeten. Bij deze kinderboom bestaat de mogelijkheid om as te begraven en/of te kiezen voor het vermelden van de naam van het overleden kindje op een plaatje bevestigd op een Bentheimer zuiltje. Deze zuiltjes worden geplaatst in een cirkel rondom de kinderboom. Op een centrale plek bij de kinderboom bestaat de mogelijkheid om bloemen neer te leggen.

U kunt kiezen voor een arrangement. Na de ceremonie kunt u dan koffie en thee met krentewegge nuttigen in de prachtige schuilgelegenheid op het park.

Voor deze mogelijkheid geldt een contractperiode van 10 jaar, welke na deze 10 jaar telkens verlengd kan worden met 10 jaar.

Uiteraard is het ook mogelijk een boom te planten voor uw overleden kind of uw kind te herdenken bij de bestaande rode beuk.