Home

 

Welkom

 

Welkom op de website van Herdenkingspark Scholtenhagen.

Herdenkingspark Scholtenhagen biedt nabestaanden de gelegenheid om in een prachtige, parkachtige omgeving een boom te laten planten voor een overleden dierbare. Een boom als levend monument. De mogelijkheid bestaat om bij het planten van de boom de as van de overledene uit te strooien tussen de wortels van de boom. De boom wordt zo als het ware gevoed door de as, waardoor de overledene voortleeft in de boom. Tevens is het mogelijk bij de bestaande rode beuk op dezelfde manier te herdenken. Op centrale plaatsen in het park heeft u de mogelijkheid bloemen te leggen. Het grote voordeel van deze manier van herdenken is dat er een prachtige plek is ontstaan zonder kerkhof-uitstraling.

Nabestaanden hebben, ook na een crematie, vaak wel degelijk behoefte aan een plek om hun dierbare te herdenken. Een plek met veel groen, waar u zich even kunt onttrekken aan de drukte van alledag en alleen kunt zijn met uw gedachten. Bovendien een plek waar u, door het betalen van een jaarlijks onderhoudbijdrage, zelf geen onderhoud heeft.

Herdenkingspark Scholtenhagen is prachtig gelegen aan de rand van Haaksbergen aan de Scholtenhagenweg 41, vlakbij park scholtenhagen en op steenworp afstand van de prachtige Oostendorper watermolen. De lokatie is gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum van Haaksbergen.

Het park is dagelijks geopend tussen zonsopgang en zonsondergang.

 

Ruimte, rust en respect.

De wereld wordt steeds minder groen.

Er verdwijnen steeds meer bomen.

Niet alleen het mooie groen verdwijnt,

ook nemen we regelmatig afscheid

van een overleden dierbare.

Plant een boom ter nagedachtenis aan hen.

Een boom die staat voor ruimte, rust, respect.

Een plek dichtbij de mensen hier.

Zo houden we de herinnering levend

en helpen we tevens

  om onze leefomgeving leefbaar te houden