Familieboom

 

Een familieboom is een vrijstaande boom, waarbij de mogelijkheid bestaat om meerdere asbussen te plaatsen gedurende de contractperiode (maximaal 5).

 

Kiest u voor het planten van een familieboom, dan kunt u kiezen uit de volgende boomsoorten:

 

EIK

 
 

 

LINDE

 

ELS

 

ES

 

BERK

 

RODE ESDOORN

 

De omtrek van de boomstam bij het planten is 14/16 cm

Contractsduur: 20 jaar, welke na deze 20 jaar telkens met 10 jaar kan worden verlengd

 

Bij het planten van deze boom kan, indien gewenst, de as van de overledenen dierbare bij de wortels van de boom (in de grond) worden uitgestrooid of bijgezet. Voor de asbijzetting zullen zogenaamde eco-urnen worden gebruikt die door het park worden verstrekt. Deze urnen zijn van natuurlijk materiaal en zullen na verloop van tijd opgaan in de aarde.

Bij een familieboom zal de naam van de overledene vermeld worden bij de boom zelf. Het leggen van bloemen is mogelijk bij de centrale zuil.

Na het planten van een boom zal aan de nabestaande(n) een certificaat worden uitgereikt, met daarop de naam van de overledene, de geboorte- en sterfdatum en het boomnummer.

U kunt kiezen voor een arrangement. Na de ceremonie kunt u dan koffie en thee met krentewegge nuttigen in de prachtige schuilgelegenheid op het park.

Elk 'boomcontract' wordt in de eerste instantie afgesloten voor een periode van 20 jaar. Na deze 20 jaar bestaat de mogelijkheid om de bruiksrechten te verlengen met telkens 10 jaar.

De eigenaar van Herdenkingspark Scholtenhagen is belast met het onderhoud van het park en zal hiervoor zorg dragen.